Nyheder

Middelfarts unge tilvælger erhvervsuddannelser

Tilbage i 2021 valgte Middelfart Kommune og Brobygning Middelfart at ansøge Tietgenfonden om midler til et 3 årigt projekt, der havde til formål at fremme viden om og interessen for erhvervsuddannelser blandt unge på tværs af hele kommunen. Ambitionen var at sikre et øget optag på erhvervsuddannelserne og dermed også tilgang af faglært arbejdskraft.

Den 29. og 30. august 2024 afholdes craftfestival for tredje gang på Gammelhavn og Lillebæltsværftet. Alle 7. – 10. klasser i kommunen inviteres til at komme og møde elever og lærlinge fra forskellige lokale virksomheder samt områdets erhvervsskoler. Vi er glade for at se de initiativer vi i tæt samarbejde med Middelfart Kommune prioriterer og igangsætter, giver resultater i form af øget optag på erhvervsuddannelser blandt Middelfarts unge samt en større bevidsthed om de mange karrieremuligheder, der findes indenfor erhvervsuddannelser.

Formand for Middelfart Erhverv og Brobygning Middelfart, Tue Christiansen fra Tømrer- og snedkerfirma Kolster A/S kan også nikke genkendende til den øgede interesse for erhvervsuddannelser og glæder sig over, at der uddannes endnu flere elever og lærlinge de kommende år. I 2023 var han en af initiativtagerne til at få etableret et elev- og lærlingenetværk på tværs af fag og brancher i hele Middelfart Kommune, så elever og lærlinge også har et stærkt fællesskab og netværk udenfor arbejdspladsen. ”Det skal også være med til at fastholde de unge mennesker i kommunen efter endt uddannelse,” udtaler Tue Christiansen.

Kontakt os i Brobygning Middelfart, hvis du gerne vil være en del af craftfestival 2024.

Hvis du har elever eller lærlinge, der ønsker at være en del af netværket, kan Middelfart Erhverv kontaktes på telefon 88 44 20 88.

Læs hele artiklen:

https://fyens.dk/middelfart/det-betyder-noget-at-novo-kommer-til-fyn-her-soeger-rekordmange-ind-paa-en-erhvervsuddannelse

Læs også...