Nyheder

3 års fokus på erhvervsuddannelser og fremtidens arbejdskraft.

The Future is Handmade er et treårigt projekt, som startede i 2022, og som blev afsluttet med den tredje craftfestival i august 2024. Projektet har haft til formål at skabe øget interesse for erhvervsuddannelsernes mange muligheder og at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse. Projektet er blevet til i et samarbejde mellem Brobygning Middelfart, Middelfart Kommunes skoleafdeling, Uddannelsesvejledning og Job- og Vækstcenter Middelfart, EUC Lillebælt, SosuFyn, IBC International Business College samt Tietgenfonden.

Hovedleverancen i projektet har været den årlige craftfestival, der blev afholdt på Lillebæltværftet for udskolingselever i hele Middelfart kommune, FGU-elever og lærere. På festivalen kunne man opleve 25 forskellige virksomheder, hvor elever og lærlinge viste deres fag og håndværk frem på en involverende måde – i stedet for ’bare’ at fortælle om de forskellige uddannelsesmuligheder. Hvert år har flere end 1.300 udskolingselever prøvet kræfter med hands-on oplevelser og fået større kendskab til erhvervsuddannelser. Optaget til erhvervsuddannelser er i projektperioden steget fra ca. 22% til 26,8%. Stigningen skyldes en målrettet indsats fra alle aktører, der arbejder med erhvervsuddannelser og hvor craftfestival er et element i denne indsats.

Selvom projektperioden er sluttet, så er det ikke et farvel til craftfestival. Det fortsætter i 2025 i en tilpasset form og så arbejdes der også på at udbrede konceptet til hele Trekantområdet de kommende år.

Vi sender en stor tak til alle samarbejdspartnere, erhvervsskoler, virksomheder, elever og lærlinge samt udskolingselever for opbakning og engagement i alle tre år.

Oplev den gode stemning fra craftfestival den 29 og 30. august 2024.
Mød virksomhederne, erhvervsuddannelser, elever og lærlinge og se hvordan de inspirerede og involverede udskolingseleverne på hver deres zone:
https://lnkd.in/dNiUQ7Ma

Læs også...