Nyheder

Det er tid til at spritte hænderne – ikke sidde på dem

Corona udfordrer de erhvervsdrivende. Overalt ser vi i disse dage og uger, hvordan der tages helt ekstraordinære skridt fra myndighedernes side for at forsinke spredningen af Coronavirussen, Covid-19. Det er en nødvendighed, så sygehuse og sundhedspersonale kan hjælpe flest muligt.

I vores område med normalvis høj aktivitet i service- og turistbranchen kikker vi ind i en ny virkelighed med færre mennesker i gågaden, hos attraktionerne og på konferencehotellerne. 

Det gør uomtvisteligt ondt på størstedelen af de erhvervsdrivende. For nogen er situationen dybt alvorlig, da kunderne bliver hjemme og aflyser planlagte aktiviteter. 

Det er imidlertid også i strenge tider, at vi danskere viser sammenhold og samfundssind. Under lockouten af lærerne arrangerede forældre hjemmeundervisning, og rundt om i familierne er der mange historier om nære familiemedlemmer og venner, der er trådt til med pleje, omsorg og indkøb under strejker. 

I Brobygning Middelfart har vi – i forlængelse af myndighedernes opfordring om at passe på hinanden – aflyst møder, og overalt omkring os aflyses generalforsamlinger og møder, vi skulle have deltaget i. Blandt andet skulle vi have deltaget på Middelfart Handels generalforsamling torsdag aften for at fortælle om nye tiltag for at øge attraktiviteten i midtbyen, og fornylig måtte Jysk Fynske Medier aflyse sit gå-hjem-møde om gågaden.

Men i stedet for at vente på at smittespredningen tager af, er vi i fuld gang med at arrangere et nødberedskab til trængte erhvervsdrivende, der skal tænke nyt under et ekstremt pres. Det kan være en butiksdrivende, der gerne vil arrangere indkøb via Instagram og fælles udbringningsordning med andre butikker eller særlige åbningstider kun for mennesker med lavt immunforsvar. Eller det kan være noget helt tredje – alle gode forslag er velkomne.

Vi kan ikke løse alle situationer, men vi er her med en udstrakt hånd, og vi hører meget gerne fra dig som erhvervsdrivende. 

Det er også nu, vi skal bruge ekstra tid på at sætte fokus på de unikke oplevelser vi kan tilbyde i Middelfart til en forhåbentlig fantastisk sommer, hvor mange formentlig vælger at holde ferie i Danmark i stedet for at rejse udenlands. Det er nu, vi skal hjælpe hinanden på kryds og tværs, virksomheder, butikker, foreninger og lokale ildsjæle med at finde det helt særlige ved vores område, og få det kommunikeret ud.

Det er tid at spritte hænderne og hjælpe hinanden, ikke sidde på dem.

Læs også...

En ny tradition tager form.

I tæt samarbejde med Middelfart Handel og Rektor Betina Axelsen på Middelfart Gymnasium & HF, er der planlagt fælles studenterfejring for at markere afslutningen på

Læs mere