Nyheder

Kom med til festen: Middelfart X puster liv i byens events

Kim Svaneborg, direktør for Pettinaroli, er engageret i at forbedre Middelfarts kvalitet ved at skabe en livlig og dynamisk by, der tiltrækker forskellige mennesker. Som del af Middelfart X arbejder han på at styrke og støtte attraktive kulturelle initiativer og projekter, som ikke altid er en del af kommunens dagsorden.

”Jeg føler mig heldig i mit liv. Det driver mig, at jeg kan bidrage til at få andre til at have samme følelse.”

Pettinaroli-direktør Kim Svaneborg er med i Middelfart X – en alsidig gruppe bestående af ti erhvervsledere med hver deres baggrund og hjertesag. Gruppen arbejder på at gøre en positiv forskel i byen ved at skabe et mere dynamisk byliv, som kan tiltrække flere besøgende og holde på de unge.

”Min hustru og jeg har fire døtre, der er vokset op i Middelfart, og alle har valgt at flytte andre steder hen. Jeg håber, de kommer tilbage, men når jeg taler med dem, bliver det klart, at der skal ske noget; der skal være flere aktiviteter og mere liv. Hvis ikke vi kan fastholde vores egne unge i byen, hvordan skulle vi så kunne fastholde andres?”

Middelfart X er dedikeret til at skabe en tillokkende by, hvor folk ønsker at leve og arbejde. Netværket har en ambitiøs vision om at skabe et mere dynamisk byliv, som kan tiltrække flere og holde på de unge. Gennem deres indsatser har de forstået vigtigheden af at give økonomisk medvind til events og andre aktiviteter, der ikke umiddelbart passer ind i den politiske dagsorden, men skaber fællesskab og oplevelser på tværs af alder, køn og baggrund.

”Vi ønsker at løfte kulturelle begivenheder som Middelfart Jazzfestival og kapsejladsen, samt restaurantoplevelser i stil med skaldyrsfrokosten på Restaurant Fænøsund. At vi kan bære stor kultur, gør byen mere eftertragtet, styrker erhvervslivet og økonomien.”

Kim Svaneborg er drevet af en lyst til at bidrage til Middelfarts positive udvikling. Han er ikke motiveret af forretningsinteresser, men af sit ønske om at styrke byen. ”Da jeg blev tilbudt at bidrage til indsatsen, stod det helt klart, at det skulle jeg være en del af,” siger han om ambitionerne. ”Mærsk havde et skilt på sit skrivebord med teksten ‘Den, der har evnen, har pligten’. Jeg tror, det er det, der gennemsyrer hele gruppen.”

Læs også...

En ny tradition tager form.

I tæt samarbejde med Middelfart Handel og Rektor Betina Axelsen på Middelfart Gymnasium & HF, er der planlagt fælles studenterfejring for at markere afslutningen på

Læs mere