Nyheder

Middelfart er den bedste i Europa

Ved et møde i Bruxelles den 26. oktober blev det Middelfart, der høstede europæisk hæder og vandt prisen som Europas mest bæredygtige destination; European Destination of Excellence. Middelfart var nomineret blandt 43 andre ansøgere og vandt endelig prisen i aftes – en pris, der betyder, at Middelfart nu får styrket sin internationale markedsføring og bliver rollemodel for andre kommuner og byer i Europa.

”Jeg er stolt af, at vores indsats for klimaet endnu engang har høstet international anerkendelse. Vi startede lokalt med vores politiske beslutninger om klimaet, vi begav os nationalt med klimafolkemødet – og nu bliver vi også kendt i Europa for at være en bæredygtig destination. Et af de tiltag, vi arbejder på i forhold til at udnytte prisen bedst muligt og er, at vi vil skabe et internationalt spor på Klimafolkemødet. Klimafolkemødet skaber forandring og forankring – det glæder vi os til at dele med hele Europa”, udtaler borgmester Johannes Lundsfryd.

Ifølge juryen, der bestod af internationale medlemmer af EU er årsagen til at vælge Middelfart er at Middelfart er en lille destination med skyhøje ambitioner og som har potentiale for at være forbillede for hele Europa. 

Også hos VisitMiddelfart, der sammen med Brobygning Middelfart har skrevet ansøgningen er der begejstring.

”Vi vil have fat i de turister, der gerne vil opleve et bæredygtigt ophold med oplevelser, der belaster naturen mindst muligt. Derfor udarbejder vi en langsigtet bæredygtig turismestrategi, som også omfatter de internationale gæster, som EDEN-awarden kommer til at tiltrække. Vi har allerede en lang række bæredygtige overnatningsmuligheder og aktiviteter og med denne award vil vi arbejde endnu mere med bæredygtighed i 2022”, udtaler Majbritt Chambers, turistchef ved VisitMiddelfart.

Med udnævnelsen følger professionel hjælp til at udvikle internationale kampagner, der skal understøtte sæsonorienteret turisme og skabe endnu flere oplevelser og aktiviteter i Middelfart i 2022.

Læs også...

En ny tradition tager form.

I tæt samarbejde med Middelfart Handel og Rektor Betina Axelsen på Middelfart Gymnasium & HF, er der planlagt fælles studenterfejring for at markere afslutningen på

Læs mere