Nyheder

Middelfart er i toppen af feltet til europæisk hæder

Middelfart by er i øjeblikket med i opløbet til at vinde europæisk hæder. Ud af 43 destinationer er Middelfart blevet nomineret til en europæisk pris for at være en enestående destination inden for bæredygtig turisme.

European Destinations of Excellence er et EU-initiativ iværksat af Europa-Kommissionen. Sigtet er at anerkende og belønne mindre destinationer, der har formået at iværksætte vellykkede strategier inden for bæredygtig turisme. Konkurrencen bygger på princippet om at fremme udviklingen af bæredygtig turisme på destinationer, der giver værdi til økonomien, planeten og menneskeheden. Konkurrencen henvender sig til mindre turistdestinationer, der kan påvise deres enestående resultater inden for bæredygtighed og give inspiration til andre turistdestinationers grønne omstilling.

”I Middelfart er vi helt i front, når det kommer til at have høje ambitioner for klima og bæredygtighed. Det kan man blandt andet opleve med egne øjne i Klimabyen og i forbindelse med Klimafolkemødet, der med sin bredde rummer alle aspekter af bæredygtighed. Middelfart har udover folkemødet også utroligt meget andet at byde på, som matcher vores ambitiøse klima-indsats – og nu anerkender de os for det rundt om i Europa. Det er jeg stolt af.” udtaler Johannes Lundsfryd Jensen  

Gürsu i Tyrkiet samt Middelfart og Thisted i Danmark har med deres ansøgninger overbevist panelet af uafhængige bæredygtighedseksperter foran 40 andre ansøgerdestinationer. Den endelige vinder af 2022-prisen vil blive en af de tre nominerede destinationer.

For at deltage i konkurrencen om titlen 2022 European Destination of Excellence blev destinationerne bedt om at demonstrere deres bedste praksis inden for bæredygtig turisme og grøn omstilling. Her har ansøgningen, som er indsendt af Brobygning Middelfart i samarbejde med VisitMiddelfart, blandt andet fokuseret på Naturpark Lillebælt, Klimafolkemødet og den inkluderende klimafortælling, Klimabyen og kommunens klimastrategi.

Vinderdestinationen bliver positioneret som en pioner inden for bæredygtig turisme og vil få støtte til ekspertkommunikation og branding på EU-niveau i hele 2022.

”Middelfart er som destination enestående og antallet af besøgende vidner også om, at mange har fået øje på områdets kvaliteter. Men vi vil selvfølgelig gerne have endnu flere besøgende – vi vil være verdenskendte for vores indsats for klimaet og for at være en bæredygtig destination i topklasse. Med denne nominering starter vi med at blive kendte i hele Europa. Dette kommer byen, turismeerhvervet og os alle til gavn.” siger Lene Lawaetz, som er direktør i Brobygning Middelfart.    I næste trin bliver de tre nominerede destinationer bedt om at præsentere deres bys kandidatur for det europæiske dommerpanel. Det europæiske dommerpanel vælger én vinder, European Destination of Excellence 2022, som udnævnes i november 2021.

Læs også...

En ny tradition tager form.

I tæt samarbejde med Middelfart Handel og Rektor Betina Axelsen på Middelfart Gymnasium & HF, er der planlagt fælles studenterfejring for at markere afslutningen på

Læs mere