Nyheder

Nyt samarbejde om klimavenlig fødevarer

Gennem en langsigtet indsats skal et nyt samarbejde mellem os her i Brobygning Middelfart, Coop Crowdfunding og Erhvervshus Sydjylland skabe nye muligheder for produktion af klimavenlige fødevarer.

Målet er at sætte fart under den grønne omstilling blandt Danmarks fødevareproducenter, så der skabes en betydelig reduktion i C02-udslippet på en bæredygtig måde.

Konkret består samarbejdet i, at Coop Crowdfunding stiller sin platform til rådighed for virksomheder, der arbejder strategisk med omstilling til klimavenlige produkter. Platformen gør det muligt for virksomhederne at komme i dialog med forbrugerne, og rejse midler til videre produktudvikling.

Sammen med Erhvervshus Sydjylland skal Brobygning Middelfart finde virksomheder, der vil deltage på crowdfunding-platformen og modtage rådgivning fra tænketanken CONCITO. Det bliver en del af Klimafolkemødet 2020 i Middelfart.

– Partnerskabet med Coop er blot et af mange vigtige, strategiske partnerskaber, som vi indgår forud for klimafolkemødet i september, fortæller Lene Lawaetz fra Brobygning Middelfart.

Leder efter egnede virksomheder

Alle fødevareproducenter med et konkret projekt eller en idé til et klimaforbedrende tiltag kan blive en del af tiltaget. Det kræver kun en kort motiveret ansøgning, som bliver vurderet af Coop, Erhvervshus Sydjylland, Brobygning Middelfart og Danmarks grønne tænketank CONCITO.

– Vi kan se stor værdi i at kvalificere de danske fødevarevirksomheder i en grøn omstilling, og vi ser frem til at hjælpe med at udvælge de virksomheder, som kan gå videre til platformen og få finansiering til deres idéer, fortæller Lene Lawaetz.

Kommer man igennem nåleøjet, indgår man i et unikt forløb med eksperter indenfor grøn omstilling. Det er udviklet i samarbejde med CONCITO. Så hold øje her på siden eller på vores facebookside, hvor vi vil fortælle mere.

Tilmelding til forløbet finder du her – Tilmeldingen er slut. Kontakt os hvis du er interesseret.

Invitationen (pdf)

Læs også...

Ny formand for Brobygning Middelfart

Brobygning Middelfart er sat i verden for at bygge broer, der gør vejen kortere for projekter og samarbejder, der styrker Middelfarts attraktivitet. Foreningen hjælper virksomheder

Læs mere

Kulturmøde 2023

I går deltog vi i Middelfart Kommunes Kulturmøde sammen med repræsentanter fra 30 andre foreninger og kultursteder på tværs af hele kommunen. En spændende aften,

Læs mere

Besøg hos Årets Læreplads 2023

I dag var Elev- og Lærlingenetværket taget på virksomhedsbesøg i Gelsted. Jeppe Ravn Frederiksen, Production Supervisor hos Carl Hansen & Søn bød velkommen til netværket

Læs mere